Produkter

Bro

En bro erstatter en eller flere tapte tenner for å gjenskape tannrekkens tyggefunksjon og ikke minst estetikken som ligger i et vakkert smil.
Både krone og bro kan lages i forskjellige materialer; det mest brukte er en gullegering med påbrent porselen som utformes som en tann og kan lages i pasientens tannfarge.

De siste årene har det komt et nytt materialet som heter Zirkoniumdioksid. Dette materialet blir framstilt gjennom en skanningsprosess, frest i en industriell maskin og sintret etterpå. Resultatet blir en sterk konstruksjon i den tannfargen man ønsker og hvor selve tannen gjenskapes gjennom brent porselen. Denne type framstillingsprosess og dette materialet åpner for nye muligheter innen tannhelse og øker kvaliteten på tanntekniske produkter.


Kroner

En krone erstatter tapt tannsubstans og gjenskaper tannens tyggefunksjon og ikke minst estetikken som ligger i et vakkert smil.


Protese

En protese er som regel en løs tannerstattning med påsatte tenner i acryl. I tillegg finnes rimeligere løsninger innen både partielle- og helproteser som kan fungere tilfredstillende. En partiell protese kan for eksempel være en ”stålplate” med klammer, hvor protesetenner blir festet på det stedet der det manglet noen fra før.


Implanter

Implanter er skruer satt ned i kjevebeinet hvor det blir festet en tannerstattning på toppen, enten ved å skrue den fast eller ved å sementere. Denne løsningen krever gode benforhold, god munnhygiene og er forholdsvis dyr. Implantater vil fungere nesten like bra som egne tenner og gir samme estetikk.


Illustration

Martin Feldmann Tannteknikk AS

Vi produser alle typer tannerstatning; både kroner, broer, proteser og implantatløsninger. Våre tannerstatninger produseres i materialer av høy kvalitet for å sikre både pasienten, tannlegen og oss selv et best mulig og sikkert resultat.